Jazz by Duurstede
WIJK BIJ DUURSTEDEWIJK BIJ DUURSTEDE

Altijd op de hoogte? Abonneer u op de Jazz by Duurstede-nieuwsbrief.

KPN Glasvezel

La BlusaLa Blusa

Cafe 't Hof Mazijkterras
14:00 - 17:00
Volledig programma »

La Blusa bestaat inmiddels meer dan 20 jaar en heeft duidelijk zijn inspiratie gehaald uit de “swamp music” van Louisiana. Tegelijkertijd heeft de band ook geput uit andere stijlen waardoor er een zeer apart bandgeluid werd gecreëerd, die eigenlijk ongekend in onze lage landen is.

Het repertoire van de band bestaat verschillende muzieksoorten met de trekzak in de hoofdrol; van Blues via Louisiana-wals naar Funky Voodoo Rhythms, van pittig snelle Zydeco tot gevoelige ballads en stevige Cajun Rock. Een groot gedeelte van het repertoire bestaat uit eigen werk, maar voor een paar swingende covers draait de band ook zijn hand niet om.

Live staat de La Blusa bekend om hun enthousiaste manier van spelen waarmee ze een gretig publiek al snel aan het dansen krijgen. Dankzij hun originele stijl binnen de Cajun & Zydeco scene, werd La Blusa door hun onderscheidende spel al snel een gewilde band op veel blues & jazz festivals in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk, waarbij ook twee keer achter elkaar op het North Sea Jazz festival gespeeld werd. De oerbezetting van de band bestaat uit Henk Robers; zang en gitaar en Ronald van Drunen, drums en zang, aangevuld met de smaakmaker op de trekzak; Ron D. Chen, op de bas en zang; Jan Pardon en op de tenorsaxofoon Tommy M. Moerenhout.

Prummel Optiek